ДБГ-Белово се включи в акцията за набиране на дарения за възстановяване на читалището в Мененкьово, община Белово, дарявайки над 1200 книги, събрани от членове на партията от домашните им библиотеки. Дарителската кампания бе организирана от Цветелина Николова – зам.-председател на ДБГ за община Белово.

25книги

Съпричастни с кампанията бяха членове, симпатизанти и приятели на Младежко ДБГ от Белово и Пазарджик, сред които и Иван Димитров – общински съветник от ОбС-Пазарджик. През месец юни огромен пожар изпепели читалището „Св.св.Кирил и Методий“ в село Мененкьово, като пламъците опустушиха цялата сграда. Огнената стихия напълно унищожи 11 хиляди тома българска литература.

Кампаниите за набиране на книги продължават, една от тях се води от Кирил Балдев. С него можете да се свържете чрез профила му във фейсбук.

От читалището припомнят, че имат и остра нужда от стелажи, тъй като ежедневно постъпват книги, които няма къде да бъдат приютени и засега се съхраняват в кашони или чували. Съдействие могат да окажат и фирми, които се занимават с преработка на дървен материал, като молбата към тях е да съдействат за изработката на стелажи.