Мъж нападна полицейски служители с моторна резачка във Велинград. Органите на реда успели бързо да задържат него и двамата му сътрапезници. Всичко започнало тази сутрин около 04.30ч., когато в РУ-Велинград бил получен сигнал за висока музика идваща от къща в квартал „Чепино”. Към адреса е насочен дежурен автопатрул.

Двамата полицаи установили, че добре почерпена с алкохол компания от трима мъже вдига шум, с което пречи на съседите и нарушава нощната тишина. След направеното разпореждане за спиране на музиката и преустановяване на веселбата домакинът Н.В.- 45г. скочил, отишъл и взел в ръцете си моторен трион. След като го запалил той се насочил срещу униформените.

Екипът реагирал светкавично, като единият полицай извадил служебното си оръжие и произвел предупредителен изстрел във въздуха. След секунди мъжът бил неутрализиран на земята. Тогава синът му П.В.- 22г. и неговия приятел И.Д.- 18г. от село Дорково решили да помогнат на задържания и също нападнали полицаите.

На мястото е повикано подкрепление от полицейското управление в курортния град и не след дълго и тримата мъже се оказали с белезници на ръцете. Те са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани бързи производства за хулиганство и за умишлено пречене на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба