До 12 часа, в понеделник, ръководството на футболния тим в Брацигово трябва да отговори на БФС дали ще приеме поканата да играе в Югозападна „В“ група. Изискванията на спортната централа са: отборът да бъде оезпечен за една футболна година, а преценката на старши треньора Борис Благоев е, че са му нужни около 90 000 лв. Голяма част от тях вече са осигурени от ръководството, а сега то чака отговора на общината, дали ще иска да се ангажира с отбора за следващите два сезона?

Среща с кмета Петко Петков е попарила ръководството, тъй като той е обяснил, че няма възможност поне на този етап, да обезпечи недостигащите за отбора средства.

На практика общината има заложени в бюджета си едва 28 000 лв., които трябва да бъдат разпределени между футболните клубове в общината. Ако предоставим парите само на брациговския клуб, това ще доведе до проблеми в останалите, казва кметът. Това, което съм обяснил на ръководтсвото на клуба е, че към момента общината има много задължения към доставчици на храна за детски градини и училища, покривите на училищата, както и много помещения в тях се нуждаят от спешен ремонт, който трябва да се извърши през лятото. Това е причината поради, която няма как, да финансираме дейност на спортния клуб, а да ощетим децата. В момента общината изплаща и заем, вноската по който е в размер на 200 000 лв. годишно.

От друга страна спортът не е маловажна част от живота на хората в града, знам, че Брацигово има традиции в това отношение. Поради тази причина аз не мога да кажа, че ще се откажем от проекта. Аз също търся начин и решение на въпроса, до 12 ч. в понеделник все още има време, каза кметът Петко Петков.

За Брацигово това е уникален шанс, смятат местните фенове. Освен Брацигово, покана за „В“ група са получили и в Костинброд, където нещата също висят на кантар.