Анна Георгиева, треньор

Йордан Гюров/на 17год./е най-добрият петобоец за възрастта си,той  се класира на 20 място/ от 53/ на Европейското първенство по модерен петобой за 18 годишни в Барселона Испания. Състезанието се проведе от 27-31 юли, дни преди старта на Олимпийските игри. Дисциплините бяха плуване 200м. свободен стил, фехтовка и комбинирана дисциплина 4 по 800 м. бягане, с 4 стрелби.

Момчетата бяха разделени на два потока, по 26 и 27, като от тях се оформи финалната 36 -ца. Йордан Гюров се класира директно на финала, като с отличните си резултати зае 12 място в своята група.

Младият състезател на клуба за първи път участва в състезание от такъв ранг – с полуфинал и финал. На финала Йордан Гюров, който тръгна от 22 позиция, постигна още по-високи резултати в отделните дисциплини и се класира на 20 място. Момчето е редовен ученик в МГ“Константин Величков“ Пазарджик, тренира в СК“ Шампион“ от 7 години.

За всяка дисциплина в петобоя има различен треньор-специалист. Треньорката му Анна Георгиева го подготвя за плуването , Валентин Георгиев по бягане,стрелба и езда, а фехтовката при Стефан Кестенов. За общото му функционално състояние и възстановяване се грижи Лилия Кондева. Догодина Йордан Гюров ще участва в същата възрастова група и се надяваме на още по- високи резултати и класирания.