Ана Гройс, PZdnes.com

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще наблюдават днес в района на Специализирания учебен център „Црънча” демонстрация на способностите на Силите за специални операции. Военнослужещите от бригада Специални сили ще представят бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. Министър-председателят Бойко Борисов е поканен да наблюдава действията на военнослужещите.

Демонстрацията ще започне с изпълнение на парашутни скокове от самолет “Спартан”. Военнослужещите от бригада Специални сили ще покажат своите умения при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой. Ще бъдат изпълнени и интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет. По време на демонстрацията ще бъдат използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили.

След демонстрациите на Специализирания учебен център „Црънча” министър-председателят Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще посетят авиобаза Граф Игнатиево.