Делегация от община Пазарджик посети град Сюенчън в провинция Анхуей – Китай и подписа Меморандум  за  икономическо сътрудничество между двете местни власти. Той дава начало на серия от преговори, целящи развитието на бизнессредата в двата региона.

04Зам.-кмет на Сюенчън

По време на посещението българската страна посети редица предприятия и фирми от сферата на агрикултурата, машиностроенето, автомобилостроенето, хранителната промишленост и традиционни местни производства.

04Завод за производство на зарядни станции за електромобили

На проведените двустранни срещи българската делегация имаше възможност да представи региона, бизнес средата и инвестиционния климат. Специално внимание беше обърнато на възможностите за инвестиции в региона. От своя страна китайските партньори представиха техния град и възможностите за сътрудничество.

04Подписване на Меморандум

Договорени бяха последващите стъпки за развитието на отношенията, като основен акцент ще бъде провеждането на ежегоден икономически форум, на който да се осъществяват контакти между представители на бизнеса от двата региона. Периода и форамата за неговото провеждане ще бъде конкретизиран и уточнен на последващата визита на китайските партньори в град Пазарджик.