Пушачите намериха цаката на картините с ужасяващо съдържание, които вече са задължителни за двете страни на кутиите с цигари. Изходът се оказа добрата, стара табакера. Кутийките за цигари се предлагат в сувенирните магазини и най-евтината е на цена от пет лева. Ако държите на естетиката, ще трябва да се бръкнете за около петнадесет лева, а най-скъпи са кожените табакери.

IMG_2953

Металните кутии за цигари могат да бъдат разкрасени с техниката декупаж, а въображението може да натвори чудеса и с други материали като прежда, плат и много мъниста.

IMG_2954

Появата на умиращи и страдащи хора върху картонените опаковки на папиросите, вече създават и комични ситуации, разказват продавачки на павилиони за цигарени изделия. Хората задължително искат да си изберат картинка с по-лека последица от тютюнопушенето. Други бързат да приберат кутията в чантата или в джоба, все едно, че на нея има картинка с порнографско съдържание.

Няма отлив на пушачи заради кутиите, разказват и в магазините за спиртни напитки и тютюневи изделия. Потребителите са си толкова, колкото са били и преди. Ако от съответната марка цигари има кутии само с предупредителни надписи, те се предпочитат пред останалите.

Повишението на цените на определени марки цигари също не е „препъни камък“ за пушачите. В началото повечето се насочват към по-евтини, но рано или късно отново започват да купуват онези, които са пушили преди увеличението.

Виц на деня

Един пушач си купува цигари и попада на кутия с надпис „Пушенето води до импотентност“.
Човечецът стреснато помолил продавача:
-Дайте ми от ония, дето причиняват рак!