ЗМС Димитър Ганчев 

На Европейското първенство по коробомоделен спорт за моторни радиоуправляеми модели- класовете М, проведено в гр.Надканижа-Унгария, пазарджишките корабомоделисти се завърнаха с една шампионска титла и един бронзов медал.

Европейски шампион заслужено стана мс Димитър Димитров в клас Expert с 48 обиколки, а вторият завърши с цели две обиколки по-малко. Това е изключителен успех при мъжете, където до сега сме стигали до почетното четвърто място.

Неговият баща змс Петко Петков пък доказа, че все още не е дал всичко от себе си и се прибори за бронза в клас FSR-E с 64 обиколки, само на една от шампиона. Златен медал и европейска титла завоюва при юношите и Александър Захариев от Варна в кла FSR-E q сребро в клас Hidro и втора вице шампионска титла в клас Teams-Mini.

Вицешампиони станаха и юношите на „Посейдон“-София в клас Team-Expert. За съжаление пазарджишкият шампион и призьор от Световни и Европейски първенства Димитър Марков остана без медал при мъжете. Лоша шега му изигра лошото време през последния ден, след като домакините решиха да прекратят финалите и класирането да се извърши от временните резултати от полуфиналите.

Еврпопейската шампионска титла на Митко и екс шампионската на Петко при мъжете е ново признание за пазарджишката школа и за българският корабомоделен спорт