11марк

Заповядайте на 15 август /понеделник/ от 15.00 часа на среща с художника Марк Краузе в къща-музей „Станислав Доспевски”, съобщиха днес от ХГ“Станислав Доспевски“ в Пазарджик. В ателието на къщата ще може, да видите резултата от трите седмици работен престой на художника.

Пресъздадените в картини моменти и емоции, рисувани предимно в парк-остров „Свобода” ще оформят една „неподредена изложба”. А ателието ще бъде още един ден ателието, в което Марк Краузе рисува. Добре дошли сте да споделите този последен ден, да присъствате на процеса на създаване на една картина, да разговаряте с художника.

Марк Краузе е гост на града от 1 август, а работният му престой е посветен на творчеството и живота на възрожденския художник Станислав Доспевски и обхваща изготвянето на скици и платна на теми „Къща и градина на къщата-музей „Станислав Доспевски“, „Портрет“, както и „Градски пейзажи“ в Пазарджик. Марк Краузе ще дари една своя творба по свой избор, създадена по време на работния престой, на Художествената галерия „Станислав Доспевски“, гр. Пазарджик за колекцията й, уточни уредникът Мария Баракова – Радева.