В деветнадесетата минута на второто полувреме гостите от Гоце Делчев взеха превес в играта и отбелязаха втори гол във вратата на „Хебър 1918“, вратарят Петър Стоичков се оказа безпомощен пред противниковата атака и топката попадна в пределите на мрежата му. Резултатът стана 2:1 в полза на „Пирин“.

14пирин- гол2 14пирин-гол

На няколко пъти пазарджишкият отбор имаше шанс да промени разликата в резултата, но по всичко личи, че старши треньорът Йордан Петков ще трябва, да повиши изискванията си към екипа. В много моменти момчетата не реагираха достатъчно скоростно или адекватно. В тридесетата минута на второто полувреме противников  на „Хебър“ играч получи жълт картон, тъй като спря голова атака и грубо събори играч на зелените. Това доведе до серия от нови опити да изравним резултата. Но не успешни. Включително в последните минути Здравко Лазаров изправи пубиката на крака, но отправеният от него удар се оказа неуспешен.

Продължение от четири минути даде съдията на срещата, но то не доведе до промяна в резултата. Отборът на „Хебър 1918“ бе изпратен с аплодисменти.