Установен е водачът управлявал микробус в насрещното движение на АМ «Тракия». Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата. Около 22.30ч. в неделя на номера за спешни повиквания-112 в ОДМВР-Пазарджик са подадени няколко сигнала от водачи движещи се в района на АМ «Тракия». Те обезпокоени сигнализирали, че бял микробус се движи в насрещното движение, в скоростната лента на платното по посока за София.

Незабавно информацията е предадена на дежурните автопатрули в района на магистралата, предприети са заградителни мероприятия. Возилото е успяло да напусне магистралата, а екипите са продължили неговото издирване, както и действия за установяване самоличността на водача. В хода тези дейности униформените разбрали, че се касае за бял микробус «Форд Транзит» с пазарджишка регистрация, който се е движил в несрещното движение в района между 86 и 117 километър. Негов собственик е Г.Л.- 76г. от пазарджишкото село Гелеменово, който днес е призован в сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Пазарджик за изясняване на опасната ситуация.

Оказало се, че водач на микробуса е Г.И.-59г. от Пазарджик. Той бил нает от собственика да го управлява, тъй като Г.Л. бил с отнето свидетелство за управление на МПС. На водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата. На собственика са съставени актове за управление на МПС с отнета шофьорска книжка, за управение на техинчески неизправно МПС, което не е преминало и технически преглед. В масивите на сектор «Пътна полиция» са регистрирани няколко нарушения на собственика на микробуса, като санкциите от издадените наказателни постановления за тях са на суми общо около 2000 лева.