Спрямо 10 шофьори са образувани полицейски производства за времето от петък до днес. Най-фрапиращ е случаят с велинградчанина Т.Д.- 30г.

В събота вечерта той спрян за проверка в центъра на курорта от автопатрул. Униформените го тествали за употреба на алкохол и наркотични вещества. За учудване и двата теста се оказали положителни. Така било установено, че мъжът е зад волана на „БМВ”-то си с 1.29 промила алкохолна концентрация и под въздействието на амфетамин. Взета му е кръвна проба за лабораторен анализ. Спрямо десетимата водачи са образувани полицейски производства.

При рутинни проверки или леки пътно-транспортни произшествия пътните полицаи в региона за извършили алкотестове на П.П.- 67г. и А.Т.-37г. от Пазарджик, В.А.-33г. от село Мокрище и С.М.-30г. от Асеновград. Те били зад волана на автомобилите си с 2.17, 2.03, 1.49 и 3.52 промила алкохолна концентрация. Под въздействието на амфетамин или канабис са били засечени да шофират Д.С.- 35г. от Ямбол и А.И.- 30г. от Стрелча. С отнети свидетелства за управление на МПС са установени Е.С.- 37г. от Пазарджик, И.М.-29г. от Септември и И.П.-43г. от Ракитово.