3D подове,, стени и тавани са новият хит в интериора на домовете ни. Триизмерните подове всъщност са 3D снимка или картина с високо качество, с голяма резолюция, залепени на подготвена основа, заляти висококачествена прозрачна немска полимерна смола.

3д подове

3D подовете най-често са създадени висококачествени полимерни смоли и епоксидни смоли. До скоро картинките, които лъжат мозъка се използваха в интериора на ресторанти, хотели, бутици, офиси, заведения, но сега, все по-често заемат своето място в интериора на дома – в хол, детска стая, спалня, коридор, бани, тоалетни.

Относително високата цена на 3D подовете се дължи на скъпоструващите материали, производството на 3D картината и сложния и отговорен монтаж на покритието. Технологията на 3D подове създава осещането на обемност – понякога нещо стърчи от пода, или създава чувството че стъпваш на ръба на пропаст, ходиш по пясък на плажа или по водата на лагуната, летиш в космоса и т.н.

Този вид подове се създават въз основа на творчеството на художници, които за първи път рисуват 3D изображения върху асфалт с цветни тебешири. Внасянето на това изкуство в жилищата, придова на интериора оригиналност и го прави по-ефектен. Препоръчително е, когато изберете такъв под да се спрете и на минимално количество мебели за обзавеждане на съответното помещение. По този начин красотата на 3D пода ще се разкрие в цялата си прелест.

3дееее

Имат сложна технология за поставяне. Процесът за полагането на тези настилки отнема значително време. В началото подът се изравнява с бетон, чийто процес на съхнене може да отнеме и месец. След това се прави заливка, която съхне около седмица. Процесът на заливане на пластовете е сложен и е добре да не се възлага на начинаещи майстори. Самите смеси се подготвят с професионално оборудване и в консистенцията им не трябва да има въздушни мехурчета когато се полагат върху пода и в процеса на тяхното съхнене.

3D-подове

Сред техните предимства е и пожароустойчивост. Полимерите са издръжливи на огън и това е друга причина те да се предпочитат като покрития в производствените и складови помещения, болниците, детските учреждения и други места, където има засилен контрол върху пожарната безопасност.

Полимерните подове са антистатични. Това означава, че върху тези подове не може да се задържа прах. Затова саморазливните подове се наричат „безпрахови“.

Не потъмняват и не променят цветовете си с течение на времето. Полимерните подове са устойчиви на ултравиолетовата светлина и яркостта на цветовете им остава съхранена.