57 годишен турски шофьор на ТИР е задържан за постоянно в ареста с определение на Районния съд в Пазарджик по обвинение в изнасилване на 25-годишна полякиня.

Престъплението е извършено в понеделник през нощта на паркинга на с. Гелеменово на магистрала „Тракия“ край Пазарджик. Викове за помощ били чути от персонала на близкия ресторант и те веднага повикали полиция. Незабавно полицейски екипи са пристигнали на мястото и са задържали турския шофьор.

Според показанията на жертвата,  двамата с приятеля й пътували на автостоп. В района на границата спрели два турски камиона и шофьорите се съгласили да ги закарат до София.

Момичето се качило в единия камион, а приятелят й в другия. При разпита след задържането му шофьорът обаче категорично отрекъл да е имало изнасилване и заявил, че всичко е било доброволно. Дори той платил 50 евро, както се били уговорили предварително. Запознати със случая разказват, че турчинът не спазил уговорката и превишил договорените плътски удоволствия. Полякинята си поискала още петдесет евро, но тъй като той отказал, започнал скандалът помежду им.

Според защитата му, няма логика жената да е качена на стоп до София, а да се е озовала на паркинга край Гелеменово, вместо да слезе в столицата. Тя твърди, че е тръгнала към морето.

Направена е съдебно-медицинска експертиза на полската гражданка, но от държавното обвинение отказаха да съобщят какво е заключението на лекарите. Определението на районния съд в Пазарджик може да се обжалва пред окръжните магистрати, съобщи „24 часа“.