Вечерта на 24 август, в мое присъствие се случи нещо, от което изтръпнах и просто извадих касмет. В града се е събрала една групичка от 5-6 деца, момчета на около 10-12 години, които необезпокоявани карат велосипеди, оборудвани с двигател с вътрешно горене. Става дума за мотопед самоделка.

Нямат нито светлини, нито светлоотразители и са като сенки в тъмното. Возят се и по двама! В същата вечер прибирайки се с мотора от Пазарджик едва ги видях и заобиколих, при гробищния парк. Подадох им светлинен и звуков сигнал, те даже не реагираха и бяха заели цялото платно, та имаше и двама в насрещното. Както и да е, изпреварих ги.

Те май се ядосаха и ме настигнагха при кръговото, изпревариха ме отляво и от дясно, демонстрирайки не знам какво, при което ми настръхна косата, защото аз изобщо не ги видях на огледалата, защото то няма как да ги видиш, изведнъж изскочиха.

Обърнах и отидох в полицията да подам сигнал! Дежурните ми казаха, че до гуша им и дошло от тях и че ставали все повече. Хващали ги и ги пускали, зашото законът не им позволявал да направят каквото и да било. Родителите им казвали, че не знаели, че са взели мотопеда им, в което се съмнявам.

УВАЖАЕМИ АНТИРОДИТЕЛИ, келешите които отглеждате са потенциални жертви и рано или късно някой ще изтрещи. Не знам дали го осъзнавате!!!! Обаче, някой невинен човек също ще го отнесе. Заради вашите келеши, ще вкарат някой човек в беля!!! Този дето ще го отнесе, ще е виновен и затова, че вие сте ги снабдили със самоделки и сте ги пуснали на пътя! 

Димитър Георгиев, Пещера