Със Заповед от днес 29 август, областният управител на Пазарджик Гинче Караминова насрочва консултации за състава на Районна избирателна комисия Пазарджик, в съответствие с изискването на чл. 60 от Изборния кодекс за провеждането на избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 06.11.2016г, и в изпълнение на решение №3427-ПВР/НР от 26.08.2016 г. на Централната изибирателна комисия.

Консултациите са насрочени за петък, втори септември, от 11.00 часа в Приемна зала на Областна администрация Пазарджик. Поканени са представляващите (или упълномощени от тях лица) парламентарно представените партии и коалиции в 43-то Народно събрание – Партия “ГЕРБ”, Коалиция„БСП лява България”, Партия „ДПС”, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”, Коалиция „България без цензура”, Партия „Атака” и Коалиция „АБВ“.

Участващите в консултациите представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях лица, следва да представят до 17,00 часа на 01септември 2016 г. (четвъртък) в деловодството на Областна администрация Пазарджик своите писмени предложения по състава на РИК-Пазарджик и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и Решение № 3427-ПВР/НР от 26.08.2016 г. на Централната изибирателна комисия.

Заповедта на областния управител е публикувана на интернет страницата на областна администрация Пазарджик.