Гостите на Етнофестивала в Септември ще бъдат настанени според възможностите на общината, съобщиха от администрацията. За разлика от предишните управници, сегашното ръководство не може да си позволи да разпрати гостите по хотели и след това да забрави да плати.

Факт е, че миналата година традиционният Етнофестивал, случайно съвпадна с предизборната кампания е бил проведен на тотална вересия. След като Марин Рачев встъпи в длъжност лъснаха и борчовете на Петър Бошев.

Собственикът на мотел-ресторанта „Аква Варвара” Николай Проданов потърси чрез фирмата си „Варварски минерални бани” ЕООД 1400 лв. от Общината за неплатени нощувки. Той е настанил гости за етнофестивала, но са „забравили” да му платят за това.

31септември

Пари за нощувки и храна в края на миналата година чакаше и шефът на Родопско ханче – Варвара Георги Атанасов. В писмото си до Общината той напомня, че му се дължат 2240 лева за храна и спане. За същото пари има да взима и Васко Гешев от Плажа Варвара. При него сметката е 4 800 лева.

31септември1

 

Завлечен с пари е и хотелиера – Радослав Захариев. Той има да получава 2500 за храна и нощувки. Простите сметки показват, че на практика по проведения Етнофестивал, чрез който иначе бившият кмет и кандидат-кмет Петър Бошев си направи сериозен пиар в местните и пазарджишки медии не е било платено абсолютно нищо.

31септември2

Заради това се наложи кметът Марин Рачев да се срещне с шефовете на фирмите, които чакаха парите си от Общината и договори фирмите да изчакат изравнителната субсидия в началото на 2016-та година, за да се разплатят забавените към тях средства за по същество предизборната кампания на опонента му.

31септември3

Не искаме да стигаме до там, да настаняваме хора в заведенията, а след това хората да чакат с месеци да им платим, казаха от общината.

Те ще бъдат благодарни обаче, ако сдружение „Загорово“ иска да поеме разноските по нощувките на съставите от чужбина, с което ще покаже своя патриотизъм и желание да помогне за издигането на престижа на Септември.