Гигантски пламъци се извили в северната част на Централния градски пазар в Пазарджик около 4.20 ч. тази сутрин, съобщиха собствениците на овъглената част от сергиите за битови стоки и дрехи. Пламъците върлували до шест и половина тази сутрин, когато пожарникарите окончателно овладели проблема.

Стока за седем хиляди лева е заприличала на въглен, задно с предметите в пламъците отишъл и касовият апарат на фирмата, жалват се потърпевшите. От това, което им разказали пожарникарите, те научили, че най-вероятно причината се дължи на неизправност в електрическата инсталация на павилиона, другият вариант е злосторник да е метнал бутилка със запалителна течност на покрива.

От шест години на пазара няма жива охрана, жалваха се и от другите части на тържището. Кражби се случват рядко, но нощем пазарът става обиталище на бездомници и наркомани. Би било добре поне да сложат камери, за да е ясно кой и кога пребивава под навесите.

Според пожарникарите е изгоряла двеста метра покривна конструкция и шкафът, който е бил склад за стока и принадлежи на фамилията с щанда за битова техника. Все още обаче не е ясно от къде са лумнали пламъците. Местопроизшествието е посетено и от криминалисти. Оглед е направен и от управителя на пазара.

01пож 01пож2