* Едно от най-важните събития организирани от Адвокатската колегия през миналата година, бе изложба посветена на 90 години от създаването на пазарджишката Адвокатура. 

Седем адвокати са пожелали да се кандидатират за поста Председател на Адвокатската колегия в Пазарджик, съобщи досегашният председател адвокат Валентин Карабойчев. Сред тях са Тако Ангелов, Георги Милчев, Георги Керелов, Кирил Александров, Костадин Хаджийски и Иван Савов. Поради отмяна на решението на Общото събрание на колегията от началото на годината, се налага нов избор на председател. Събранието за това е насрочено за 17 септември, събота, от 09.00ч. в Кафе-клуб на адвокатите в гр.Пазарджик, ул.“Цар Самуил“ №28.

Припомняме, че по време на предишния избор се стигна до балотаж мужду спечелилият адвокат Георги Добрев и адвокат Тако Ангелов. Изборът на Добрев бе отменен, тъй като той е бил член на ръководството на Адвокатската колегия в продължение на два мандата и според тълкуванието на ВАС няма право, да се кандидатира за неин председател.

Председателите на Адвокатския съвет и Дисциплинарния съд, както и техните членове и членовете на Контролния съвет се избират от Общото събрание на колегията с тригодишен мандат. Адвокатска колегия – Пазарджик обхваща районите на градовете Пазарджик, Велинград, Панагюрище и Пещера. Към момента в колегията са вписани 302 адвоката и 7 младши адвоката.