Петнадесети септември е най-посещаваният ден на Борсата за употребявани учебници, която се намира във фоайето на първия етаж, на Младежкия дом в Пазарджик. Първият учебен ден е довел тук всички, които са отлагали за последния момент покупката на учебници. Тези, които са предназначени за осми клас са почти на привършване, разказа Трендафил Цанков, който посреща всички посетители с усмивка.

Неговите наблюдения сочат, че първи се запасяват с необходимата книжнина възпитаниците на ЕГ“Б.Брехт“. Повечето от учениците и родителите изчакват 15 септември, за да получат окончателните списъци на учебниците и помагалата, казва приветливото момче. В момента се изкупуват учебници, но вече подборът принадлежи на борсата.

Вземат се само такива, които са нужни, за да попълнят комплекта за съответните класове. Безупречният вид на учебните книги е задължителен. Борсата работи и в събота, като работното време за делничните дни е от 9 до 18 ч., а за събота и почивните – от 22 до 25 септември – от 9 до 17 часа. Борсата ще работи до края на първата седмица на октомври.