Искаме силна нация, ще водим кампания, в която да обединяваме, кампания с аргументи, в която не делим хората. Това каза кандидатът за вицепрезидент от БСП Илияна Йотова в Брацигово. Ще подадем ръка към всички, за подкрепа, защото над 25 години българите се умориха от разединение и конфронтация, допълни тя. Заставам пред вас с целия си опит, с експертността си, която съм натрупала в Европа, с доверието, което ми гласува партията и това ме задължава, заедно с ген. Румен Радев, да бъдем един сериозен екип, който да промени България, заяви още Йотова.

16%d0%b9%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0

Не ни липсва нито сила, нито амбиция, категорична бе тя. Според нея се опитват се да ни убеждават, че сме малка държава, че трябва да правим каквото ни кажат, но има и други малки държави в Европа, които активно защитават националните си интереси, затова трябва да изберем истински държавници. „ Тази седмица се взе решение за създаване на общ отбранителен европейски съюз,  такова решение не е взимано през всички години от съществуването на ЕС.

Но много са предизвикателствата и опасностите пред Европа и света и тази стъпка е необходима.  Същевременно в тази сложна и несигурна обстановка е изключително важно  къде е тънката граница между общата европейска политика и суверенитета на една държава, убедена съм, че нашата кандидатпрезидентска двойка подготвено може да отговори на тези предизвикателства.”, заяви Илияна Йотова.

Здравеопазването, образованието, демографията са елементи от националната сигурност и са сериозни проблеми, пред които държавата ни е изправена, заяви още кандидатът за вицепрезидент. По стар български обичай брациговци я изпратиха с менче с вода и здравец, като я увериха, че в област Пазарджик е спечелила много верни приятели, с които е печелила и ще печели битки.