Откриването на първата детска, от общо 26 детски площадки в мандат 2015-2019 г.  предстои тази вечер, от 18 ч., в Септември. Тя беше изградена за по-малко от 20 дни и се намира в квартал „Калимана”.Площадката е за деца от 3 до 12 години.

17%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b82
Бижуто изникна на мястото на буренища и избуяла от години растителност. Новата придобивка за младите майки и техните деца в Калимана е с размери 10/8 метра. Оградена е с ажурна ограда с височина 1 метър. Има вход и изход на двата й срещуположни края. Вратите на входовете/изходите са с ширина 1 метър и не създават опасност за захващане на пръсти и други части на тялото.

17%d1%81%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b2%d1%80%d0%b83
В площадката е разположено комбинирано съоръжение за игра, подходящо за катерене, пързаляне, провиране, пазене на равновесие. В съоръжението се включват още пързалка, стена за катерене, мост, кула, като максимална височина на свободно падане е до 150 см. Площадката е изпълнена със синтетична ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи с размери 40/40/4 см. Настилката е в два цвята, образуващи композиция от фигури и е изпълнена равна без неравности и препятствия.
На територията на детската площадка са разположени два броя пейки за сядане с облегалка и дължина 180 см, ситуирани извън зоната за падане към комбинирано съоръжение за игра, както и два броя кошчета за отпадъци, разположени в двата противоположни ъгъла на ограждащата ограда и максимално близо до изходите. Това обаче е по проект. Доставени са и монтирани допълнителни 6 пейки, 2 пейки с перголи, 4 кошчета и една везна за малки деца. Вече е затревен и облагороден целият терен около площадката. На нея има изградени поливна система, за напояване на тревната площ, както и капково напояване на посадените дървета около целия терен. Изградена е система за видеонаблюдение на площадката. Налице е и система за парково осветяване на площадката през тъмната част на денонощието. Благоустроен е пътят, между площадката и канала. Изградена е нова пешеходна пътека, като продължение на съществуващата, която е прекъсната до началото на видимата част на надлеза.