Кметът на Пазарджик Тодор Попов издигна националното знаме в сърцето на града, в празничния 22 -ри септември, когато преди 108 години в църквата „Св. Четиридсет мъченици“ във Велико Търново е обявена независимостта на България. Това стана в присъствието на множество пазарджиклии, които се радваха на хубавото слънчево време, след вчерашните облаци. Сред присъстващите бе и целият волейболен отбор на „Хебър“, който днес играе първата си контрола.

22%d1%85%d0%b5%d0%b1 22%d1%85%d0%b5%d0%b1%d1%8a%d1%80

Тържеството, посветено на една от най-светлите дати в българската история, бе предшествано от симфоничен концерт, а след тържествената церемония, жителите и гостите на града бяха поздравени от кмета Тодор Попов и областния управител Гинче Караминова.

Нека с чест и достойство браним Независимостта във всеки един ден. Честит празник, скъпи съграждани! – каза градоначалникът, като припомни, че в празничния ден преди 108 г. е бил оповестен Манифестът, който превръща страната ни в свободна държава, която заема своето място в семейството на европейските народи.

Празничен концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик” и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Елица” започна на пл.”Константин Величков”, веднага след официалната част на програмата за днешния празник.

22%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%801