Все повече жители на столицата откриват предимствата на Горно Вършило, което се превръща в оазис за хората уморени от градския шум.

За първи път от години насам с голям събор вчера отбелязаха празника на селото. Сред гостите на тържеството бяха кметът на Общината Марин Рачев, председателят на Общинския съвет Лазар Влайков, колегите му от ситипарламента Кирил Тодорин(ГЕРБ) и Георги Мърков(БСП) и други обществени деятели.
Роденият тук съветник Георги Мърков остана учуден от обстановката на площада в Горно Вършило. „Мале, толкова народ не е имало от 40 години” – възкликна Мърков.

Задоволството си от този факт подчерта в словото си и кметът на Общината Марин Рачев. „Визията на общинското ръководство за Горно и Долно Вършило включва това да обособим тези две малки селища като атрактивни вилни зони, така, че хора от другаде да закупят имоти по тези китни места с красива природа и хубав въздух.

Последния пример в това отношение е доктор от Военна болница – София, който си купи имот в Горно Вършило и е очарован от средата. Бъдете сигурни, че, когато сподели впечатленията си пред колеги и приятели и други хора ще дойдат тук”, отбеляза в словото си общинския кмет. За първи път от няколко години за празничното настроение на вършилци беше наета певица, а народните хора на мегдана се редуваха едно след друго.