Общински балнеоложки център „Минерална баня„ Стрелча от първи октомври, събота, предага нови процедури за балнолечение и физикална терапия. Гостите и жителите на града ще могат да се поглезят с вана с торфена кал от Баня и натурална луга от Поморие. Преди да поемете към средногорското градче е необходимо да направите консултации с лекар, защото освен ползи някои от процедурите могат да нанесат и вреди.

Ваната с торфена кал от карловския град Баня помага при заболявания наопорно-двигателен апарат,  периферна нервна система,  варикозни вени
дихателни пътища, кожни аболявания, гинекологични болести.
Във вана със 80 л вода минерална вода, затоплена до 37-38 градуса, се разтваря  300 ml  натурална торфена кал. Тялото е в покой и потопено до раменете Продължителността на процедурата е 20 минути, разказват специалистите. Препоръчителните   процедури са от 10 до 12 на брой, за да бъде почувстван ефектът от тях. Цената на индивидуална процедура е 10 лева. Торфената кал е пречистена, обработена и сертифицирана

Работно време 7.00-  19.00 часа  

Почивен ден: понеделник
Тел. за информация 03532/3530

Ваната с луга от Поморие притежава силно изразено козметично и противовъзпалително действие при асептично и бактериално възпаление. Друга полза е, че минерализира организма. Стимулира защитните реакции и регенеративните тъкани  и процеси в организма. Как протича самата процедура?

Във вана със 80 л вода минерална вода, затоплена до 37-38 градуса, се разтваря 150 мл. Поморийска  луга. Тялото е в покой и потопено до раменете. Продължителност на процедурата – 20 мин. Препоръчителните процедури са мининум десет. Цената на една процедура е 7 лева.

Лечебният ефект на лугата е доказан при лечение на артроза на коленни, тазобедрени, раменни и лакетни стави, ставите на китката на ръката, глезените, стъпалата, дископатии, радикулити, ревматоидни оплаквания, мускулни болки, възпаление на околоставните тъкани, неврити (ишиаз и др.), разширени вени, кожни раздразнения и заболявания (псориозис, акне), парадонтоза, настинка, грип и др.
Действа подхранващо, хидратиращо и разкрасяващо на кожата, защитава я срещу стареене. Минералните вещества и микроелементите проникват в кожата и оказват освежаващо, релаксиращо и тонизиращо действие върху целия организъм.

Натуралната черноморска луга от Поморийското езеро е  пречистена, обработена и сертифицирана в лабораториите на Българската Академия на Науките

Работно време 7.00-  19.00 часа    

Почивен ден: понеделник
Тел. за информация 03532/3530