EVN България съветва клиенти, които ползват сезонно своите ваканционни имоти, да обърнат внимание на сроковете за плащане на консумирана електроенергия. 

Сроковете за плащане са упоменати в предишна фактура.

В редица курорти и селища по Южното Черноморие, както и в планински населени места през летния период се ползват временно различен тип жилища – апартаменти, вили, летни къщи и др. В тях за кратък период от време през годината се ползва електроенергия. Анализът на дружеството показва, че в някои случаи консумацията от последния месец на летния период поради различни причини остава незаплатена.Това от своя страна води до изключване на електрозахранването им след изтичане на определените за плащане срокове и създава неудобства за потребителите на тези обекти при повторното им ползване.

За да не се стига до изключване на електрозахранването поради просрочване на плащането, EVN България съветва своите клиенти да се възползват от удобството на безплатните онлайн услугите на дружеството. Те дават възможност за най-бърз, лесен и удобен начин за информация, проверка и плащане на фактури за консумирана електроенергия:

Безплатни услуги за SMS/имейл известяване:

  • Информация за стойността на месечната фактура – получаване по SMS или имейл веднага след издаване на фактурата
  • Известяване преди прекъсване за неплатени задължения – по SMS или имейл. Известяването се получава най-малко 3 дни предварително.

SMS или имейл услугите могат да се заявят онлайн на:

https://www.evn.bg/UslugiIzvestqvane/ClientForm.aspx , както и на info@evn.bg, по поща или на място в EVN Офис.

Посочените онлайн, SMS и имейл услуги са достъпни както за български клиенти, така и за чуждестранни собственици на имоти в България, които са клиенти на дружеството.

EVN България Електроснабдяване
0700 1 7777 – информация относно консумация на електрическа енергия

0700 1 0207 – автоматична проверка на сметка
еmail: info@evn.bg
www.evn.bg