Ана Гройс, PZdnes.com

Как да бъдем ефектни през есен/зима 2017/2017, кои от тенденциите са на гребена на вълната през този сезон??  В следващите 15 стъпки ще се опитаме да ви подскажем акцентите и тенденциите от модните подиуми и как лесно, само с някои детайли от гардероба ви можете да обиграете вашия есенно-зимен образ.

№1. Голи рамене

В прохладните есенни дни използвайте пуловери, блузи и плътни топове с различни вариации на разголени рамене. Тази визия изглежда уютно и съблазнително.

№2. Кадифе

Тази материя придава разкошен готически шик. А на вас конкретно – мекота и топлина.

№3.   Плисета

В този сезон подбираме дрехи с нежна плисировка: тъканите падат добре и изглеждат изящно. С плисираните модели подбирайте монохромни/еднотонни матови вещи.

№4   БЕЛЬО над ризата

Основните цветове могат да превърнат тази хиперактуална комбинация в офис комплект. По- „смели“ цветове и текстури – в комплект за празнуване и срещи.

№5 Милитари палто

Запознайте се с „бомбата“ на сезона – военната дреха! Палто, шинел, дълги груби палта, сака с пагони,  ризи с нашивки и емблеми. Такива дрехи ще ви държат топло, но също така и ще ви внушат увереност и вътрешна сила!

№6. кубинки

За тези, които не са взели решение за палтото на „генерала“, има алтернатива! Грубите войнишки ботуши ще изглеждат чудесно както с минималистичните базисни дрехи, така и с ефирни женствени вещи.

№7. Британска шапка

Компромис между класическата британска шапка и стилна шапка. C нея ще прибавите блясък и елитарност в своите комбинации.

№8. Дълги бижута „вратовръзки“ и многослойност

Всеки има такива. Как да сте уникални? Носете ги по много. Освен, че удължават шията, с дългите U, V и Y-образни орнаменти ще създадете уникален многопластов ефект.

№9 Показващо се нежно бельо

Модерните топове-бра, корсети с нежни красиви дантели, които загадъчно се показват под дрехите са хит този сезон.

№10. Хусарски мундир

Тази елегантна къса жилетка с висока яка и разпознаваема декорация. Не прекалявайте с аксесоарите – Нека цялото внимание ще бъде върху хусарския мундир

№11. МЕТАЛИК

Бъдеще и рок – това са двата основни източници на популярните метални нюанси. Ефектът от преливащи се цветове с блясък добавя на визията ви празничност и блясък.

№12. Чанти с широк колан

За ежедневието си вземете гладка кожа и тонове в неутрални оттенъци. И за вечерната рокля – сатен, металик, велур, ярки щампи и декорации.

№13. „Банани“

Класическите дънки-банани с висока талия – една удобна и стилна дреха! За да се допълни този модел можете да съчетаете с женствени детайли, например със нежно подаващо се бельо или ефирна блуза.

№14.  Кожа с косъм

Най-популярните комбинации от кожа – с велур, кадифе, коприна и кожа. Цветовата комбинация – или тон в тон с  горната дреха, или в контраст.

№15. Контрастните комбинации

Комбинирането на различни текстури, настроения, епохи,  направления – това е най-яката тенденция.

Женствени – с мъжествени. Уязвими – с войнствени. Деликатна дантела – с гъста козина. Кубинки – с рокля от шифон. Този сезон контрастите просто дишат!