Дилър на наркотици е задържан в резултат на действията на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. През нощта на петък срещу събота служителите от сектора подпомогнати от колегите им от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик осъществили специализирана полицейска операция.

02%d0%b4%d0%b8%d0%bb%d1%8a%d1%801

 

Тя имала за цел да се противодейства на разпространението на наркотични вещества на територията на областния град. Действията на полицейските органи са проведени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура. Извършено е претърсване в жилището на неизвестния до момента на органите на реда Т.Д.- 28г. от областния град.

В едно от помещенията били открити общо 907 таблетки, които при направения полеви наркотест реагирали на метамфетамин. Намерена е и електронна везна. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа, като срокът на задържане е удължен със 72 часа от прокурор при Окръжна прокуратура-Пазарджик. Работата по случая продължава, води се дознание.

 

Припомняме, че само в рамките на изтеклата седмица това е вторият дилър заловен от служители на криминалния сектор в ОДМВР-Пазарджик. В четвъртък полицаите задържаха Д.Д.-49г. с 26 полиетиленови дози хероин. В момента той е в следствения арест с наложена от Окръжния съд в Пазарджик мярка за неотклонение – задържане под стража.

02%d0%b4%d0%b8%d0%bb%d1%8a%d1%802