Детето талант от Велинград – Мариам Маврова представи своята първа авторска песен – „Днес е денят“. Клипът към песента бе заснет в родния ѝ град, а музиката и аранжиментът са дело на Димитър Кърнолски-Додо и Константин Ангелов. Tекстът е на Ангел Ангелов, музикален продуцент е Димитър Кърнолски-Додо,а продуцент на младата изпълнителка е Пламен Мавров.

Парчето е заснето под режисурата на Bashmotion-Павлин Иванов, а стайлингът е дело на Августина Маркова – Тути. Хореограф е Боряна Янкова. В клипа на Мариам ще видите нейни приятели от Велинград и София с различен талант, съученици от СОУ “СВ.св Кирил и Методи” гр. Велинград и представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” гр. Велинград . Талантливата певица е избрала да заснеме клипа за песента ден след като навърши 15 години.

ЗА НЕЯ

Мариам Пламенова Маврова е родена на 17 юли 2001 г. в гр. София. Живее в гр. Велинград, учи в СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр. Велинград в немска езикова паралелка.

От 9 години се занимава с музика. Нейни първи учители са Йорданка и Иван Казалиеви от музикална школа „Звънче“ – гр.Велинград, а от 6 години е солист във Вокална студия “Дъга“, към арт център „Кърнолски“ и Международна академия за изкуства „Европа“ – гр .София с вокален педагог Снежана Полихронова – Кърнолски. Има постижения в поп и джаз пеене и над 40 награди от музикални, национални и международни конкурси в България, Унгария, Полша, Германия, Дания, Русия, Литва, Румъния, Беларус, Латвия, Италия, Испания и Швеция

Предизвикателства за Мариам са участията в детски телевизионни и радио конкурси.

  • Национална селекция Детска евровизия-2011-спечели зрителския вот и остана трета в крайното класиране.
  • Победител в първата ноемврийска седмица в радио-конкурса „Щуротека” по БНР.
  • Големите надежди-2014-финалист и трето място.
  • Национална селекция Детска евровизия-2015-финалист и шесто място.

Участва в различни форуми, празници и благотворителни, телевизионни концерти в София и Велинград в зала „България“, “Арена-Армеец“ и зала 1 на НДК в концертите “Децата на България са супер по БНТ, джаз концерт “Филмите на детството” съвместно с Биг бенд на БНР, солист е на Представителен младежки духов оркестър „Димитър Мечев” – гр. Велинград.

Чест и гордост за Мариам е членството и в Клуба на „Успелите деца на България“ във фондацията на „Димитър Бербатов“ вече 5 години. Изключително вълнуваща бе наградата на фондация „Димитър Бербатов“, тя е лауреат и стипендиант на седмите годишни награди „Успелите деца на България“ за 2014г. Участва в благотворителния календар на фондацията за 2016г. Стипендиантите от фондацията имаха лична среща с Григор Димитров в зала Арена Армеец – една сбъдната мечта.

В малкото свободно време Мариам свири на китара, среща се с приятели и гледа филми. Зад всички изброени отличия стоят много вълшебни емоции, постоянни усилия и нови приятелства.

Клипът можете да видите – ТУК, а на снимките ще откриете моменти от неговото заснемане. Автор на снимките е Варсен Такворян.

В топ 40 на vbox7 в момента клипът на „Днес е денят“ заема 23-та позиция.

 

05%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bc1 05%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bc2 05%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bc3 05%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bc4 05%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bc5