Богат урожай от картофи прибират повечето от семействата в Сърница. Зеленчуковата култура се гледа от години тук и дава добра реколта. Тази година картофопроизводителите могат да се похвалят с отлични резултати от работата си.

07%d0%bc%d0%b5%d1%85%d0%bc%d0%b5%d0%b41

Един от тях е Мехмед Ибишев. Той и семейството му отглеждат картофи от сорта „Роял“ тази година е била изключително подходяща като климатични условия и реколтата е богата. Не може да се каже, че е по-добра от миналогодишната, но семейството е доволно. Според Мехмед зеленчукът се отплаща, ако полагаш системни грижи за него. От много години насам семейство Ибишеви се занимава изцяло любителски с картофопроизводство. По този начин домът му разполага с екологично чиста и вкусна продукция, а излишните килограми могат да поемат към пазара, което пък помага да се запълни семейният бюджет.

Почти всички сърничани отглеждат зеленчуковата култура, като по този начин помагат на домакинствата си. Има и други, за които това е начин за препитание. Не случайно на пазарите в областта и страната картофите от Сърница държат висока цена.