Ана Гройс, PZdnes.com

Какво да вземем със себе си, в чантата? В първа част на статията разгледахме основните изисквания към външния ни вид, когато се подготвяме за интервю за работа, събеседване или прослушване. След като вече сте напълно готови с външния си вид за срещата ще поговорим за нещата, които биха ви потрябвали, за да сте напълно подготвени за интервюто.

В списъка с необходимите вещи, които трябва да носите в този момент в дамската си чанта, и които внезапно могат да ви потрябват са гланц за устни, дъвка, спрей или ментови бонбони за свеж дъх, гъба за обувки (в случай, че навън вали дъжд и е кално).

А ето и други важни неща, които наистина не трябва да бъдат забравени.

ТЕЛЕФОН

Едно от най-важните неща, които трябва да бъдат в чантата ви – мобилен телефон. В днешно време е не само средство за комуникация, но лаптоп, фото / видео камера, дневник, и повече. Телефонът трябва да е винаги в чантата на достъпно място (в отделен джоб). Калъфът на телефона ви трябва да бъде неутрален. Закачливи, твърде ярки и шарени кейсове с ушички и други аксесоари не стоят сериозно пред бъдещия ви работодател. И не забравяйте – точно преди интервюто трябва напълно да деактивирате звук и вибрация.

ДОКУМЕНТИ

Не забравяйте да вземете личната си карта, трудова книжка или копие от нея (ако работите).

ПОРТМОНЕ

В чантата ви трябва да имате портфейл с някаква сума пари, в случай на спешни разходи.

ТЕТРАДКА

Не забравяйте да вземете също тетрадка (или дневник) и химикалка. Може да се наложи да си водите бележки по време на интервюто. Моля, обърнете внимание на корицата на бележника: по-добре е, ако тя е монотонна или със строг орнамент, който пасва на визията ви. Розова тетрадка с котенца не кореспондира с образа на един сериозен човек.

 КОЗМЕТИКА

Не взимайте  целия несесер с гримове на интервюто за работа. Само най-основните: червило, огледало (или компактна пудра с огледало), гребен. Всичко останало не е нужно.

 АВТОБИОГРАФИЯ

Не забравяйте да вземете вашето CV. То може да бъде полезно за вас. За да не е измачкана, поставете автобиографията си в папка или найлонов джоб. Също така може да бъде полезна и снимката ви (3х4 см) за евентуално попълване на въпросник.

ЛЕКА ХРАНА

Трябва ви протеинов допинг, ако:

– Имате насрочено интервю в края на деня,

– Можете да отидете на интервю за работа, където няма да бъде единственият кандидат.

В този случай, носете закуска, която съдържа протеини. Това ще ви позволи да не мислите за глада, от една страна, и да не се претоварвате с тежка храна, от друга страна.

Постарахме се достъпно и разбираемо да ви представим акцентите, на които трябва да се обърне внимание при подготовката за интервю за работа. Надяваме се, че ще се възползвате от нашите съвети, които ще ви позволят да се чувствате на интервюто по-уверени и то да мине по-леко. Трябва да се съгласите, че ако отидете на интервюто уверени, по свой собствен начин, и с добро, весело настроение, то просто ще бъде успешно за вас!

Първата част на този материал можете да видите – ТУК