* На снимката поетът Борислав Петров

Ана Гройс, PZdnes.com

Операторът Евгени Попов, който се наложи през годините като автор на късометражни филми, стяга нова лента. След последния филм, посветен на самодейността във Велинград, най-новият проект, върху който работи секретарят на ТД “Незабравка“ град Септември е 40 минутен филм, посветен на поетите в града.

Лентата е базирана на малка книжка, събрала най-доброто от местните майстори на перото. „Поезията на един град“ е издадена по случай 40-годишнината от обявяването на Септември за град и 25-годишнината от създаването на Община Септември. Между кориците са събрани стихове на Митко Начев, Борислав Петров, Карамфила Димитрова, Любка Герасимова, Канелия Божинова – Колева, Маргарита Малинова, Елена Табакова и Николай Спасов.

В представянето на поетите от Община Септември ще бъдат включени архивни кадри, събрани през годините от Попов. Те са запечатили срещи на местните творци със знакови имена на съвременната българска поезия. Филмът трябва да е готов в началото на следващата година. Проектът се осъществява с подкрепата на местното Сдружение „Загорово“.