44-годишен мъж от Пазарджик e задържан за 24 часа като заподозрян за вчерашния пожар в жилището на бивш професор от ПУ на бул. „Христо Ботев. ТrafficNews.bg съобщи, че собственикът на жилището е 62-годишният Милко Матеев, който е е диагностициран с шизофрения и наскоро в бил пуснат от лечебното заведение за ментално болни в Раднево. Хора от района разказват, че той постоянно събирал боклуци, клошари и проститутки в апартамента си. В миналото е имало и други опити за палеж на жилището.

Сестрата на професора разказа, че проблемите с брат й датират от близо 10 години. Още тогава той е правил опити за палеж, а и дори е пробвал да души майка им.

Психично болният мъж често е прибиран в центрове за лечение на ментално болни, но след няколко месеца отново е бил пуснат.

Той събирал всякакви боклуци от улицата, допълва Любка.

„Вътре има храна от месеци. Препарирани животни, стари дрехи, книги и всякакви боклуци. Ценните неща, които имаше отдавна са откраднати от циганите и наркоманите, които приютява. Това не е първия или втория път когато подпалва жилището”, разказва Любка пред „Трафик нюз“.