Каратеките на „Тонус Спорт“ – Пазарджик се завърнаха от Световна KOHAI Купа на SKDUN -Бургас с десет медала, съобщи сенсей Асен Василев. Един златен, един сребърен и седем бронзови отличия завоюваха представителите на областния град по време на престижния турнир. Вижте как са разпределени медалите в отделните възрастови групи:

„КАТА“

10-11 г. 7-мо кю бронзов медал – Йордан Благоев Георгиев
мини кадети
12-13г. 5-то кю-сребърен медал – Радост Йорданова Гогова
 
„КУМИТЕ“
8-9 г. кат. до 28 кг.-7-мо кю златен медал – Петър Петров Казаков
8-9 г.кат. до 28 кг.-7-мо кю бронзов медал – Мартин Николаев Илиев
8-9 г. кат +26 кг. – 8-мо кю бронзов медал – Асен Илиев Присадов
10-11 г.кат. +41 кг – 7-мо кю сребърен медал – Илиан Ангелов Вътев
10-11 г.кат. до 33 кг. 7-мо кю бронзов медал- Йордан Благоев Георгиев
мини кадети/12-13 г./кат. до 48 кг.бронзов медал- Радост Йорданова Гогова
мини кадети/12-13г./кат. до 45 кг.бронзов медал- Кръстьо Петров Барабаров
JUNIORS/16-17 г.кат.open – Магдалена Красимирова Тодорова
Каратеките от СК”Тонус-спорт” спечелиха 10 медала от това най – престижно състезание и това беше техният символичен подарък по повод 60 годишния юбилей на тяхния сеней, Асен Василев. За да докажем, че този успех не е случаен, ще споменем само, че той е човек с 35 годишен стаж, като инструктор по карате до. Вече 22 години откакто е основател и  несменяем президент  на клуба, с преминали над 2 500  трениращи в залите под негово ръководство и спечелили 390 медала до момента Това е човек с 3 висши образования, с достатъчен интелект и опит, за  да има самочувствието и дързостта да създава шампиони от висока класа.
Ето какво сподели Асен Василев за своите състезатели:

Пазарджик през 2015 г. имаше в лицето на Кръстьо Барабаров вицесветовен шампион по карате от 8-та Световна  Kohai Купа в Суботица, Сърбия,а днес има световен шампион Петър Казаков и два  вице световни шампиона-Радост Гогова и Илиан  Вътев. Кръстьо Барабаров стана  трети и отново показа,че е един от най- добрите на планетата, въпреки че не намери място сред най-добрите 10 спортиста на Община Пазарджик за 2015 г.Състезателите на клуба показаха,че са комплексни,защото се представиха убедително и в двете дисциплини, като имаме двама състезателя с по два медала. В групите си и в отделните дисциплини състезателите ни  имаха противници от Германия, Унгария, Беларус, Украйна, Сърбия,Румъния, Литва, Босна и Херцеговина, Черна гора, Англия, Полша, Молдова и Индия.

Като президент на клуба съм доволен от представянето на всички състезатели. Радвам се, че оправдахме гласуваното  доверие от  Българска Федерация  Шотокан Карате До.