На снимката: Багер направи символична първа копка на обект „Реконструкция на водопроводна мрежа“, а кметът на Стрелча г-н Стойно Чачов разби бутилка шампанско и даде ход на ремонтните дейности.

Ден на отворени врати  за учениците от  СУ „Св. св. Кирил и Методий“  се проведе днес в община Стрелча. Инициативата е по повод отбелязването на 12 октомври – Деня на българската община. Малките гости бяха посрещнати от градоначалника Стойно Чачов в кметска зала. Учениците  имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на местната власт и да разберат защо на този ден се празнува Деня на българската община. Децата разгледаха  и символите на властта, както и галерията от портрети на всички  кметове, ръководили Стрелча.  Настоящият градоначалник  е 53-ти по ред.

В Деня на българската община, в Стрелча бе даден старт на реализирането на обект „Реконструкция на водопроводна мрежа“ по ул. „Димитър Благоев“ от осева точка 22, намираща се на бул. „България“ до осева точка 106, намираща се източно след моста на река Луда Яна. „Участъкът, който ще бъде реконструиран е  изключително важен за града ни, тъй като през него преминава главния водопровод.  Не е тайна, че честите аварии създават редица неудобства, както  за жителите, така и за  гостите на Стрелча.  Убеден съм, че  реализацията на обекта ще доведе до намаляване на загубите на питейната вода и ще повиши ефективността при използване на ресурса и условията на живот на населението“ , коментира кметът на града Стойно Чачов.