Три месеца след първоначалния сигнал АПИ успя да смени двата пътни знака, които забраняват преминаването на камиони с тегло над 10 тона през моста в с. Бошуля.

Като в епизод на „Пълен абсурд“ се разви ситуацията в септемврийското село, след като в началото на юли Агенция „Пътна инфраструктура“ оповести, че забранява преминаването на тежкотоварни камиони по пътното съоръжение, което се нуждае от спешен ремонт.

Веднага след огласяването на заповедта бяха поставени пътни знаци, които предупреждават водачите и те трябваше да минават по заобиколен маршрут. Вместо да го сторят обаче, знаците осъмнаха издокарани по този начин.

19бошуля2

Наши читатели алармираха за ситуацията и ние се заехме да информираме институциите, които отговарят за подмяната на знака – ТУК .Междувременно камионите си минаваха спокойно по моста. Две седмици по-късно мерки все пак бяха взети – ТУК. Ето по този начин:

IMG_2942

Полулегалният знак не бе взет насериозно и камионите продължаваха движението си по моста, който все още е забранен за движение на тежкотоварни камиони.

Едва в началото на тази седмица знаците най-сетне отговарят на изискванията и изглеждат ето така:

13%d0%b1%d0%be%d1%88%d1%83%d0%bb%d1%8f

Остава отворен въпросът – ще минават ли камиони по моста, който е възлов, тъй като е най-пряката връзка между Пазарджик – Бошуля, Ветрен, Карабунар и Злокучане?

Жителите на селото разказват, че камионите продължават да преминават, предимно в ранните и късните часове на денонощието. Вероятно е необходимо да се дават дежурства от страна на ДАИ край моста, но до момента такива не е имало.