* Участниците в изложбата с членовете на журито.
Фотограф: Петър Боериков

В Националния дворец на културата в София бе открита фотографската изложба „Благотворителността през обектива“ 2016, съобщи фотографът Никола Колев, който е сред отличените с творбата си „Радостта от победата“.

Представени бяха трите фотопроекта, които спечелиха грантовата програма „Благотворителността през обектива“ по-рано тази година. В изложбата участваха и номинираните 5 снимки за Голямата награда на „Благотворителността през обектива“ 2016. Сред тях бе и моят кадър „Радостта от победата“. Жури на „Благотворителността през обектива“ са: Борис Мисирков, Надежда Павлова, Надежда Чипева и Темелко Темелков.

Журито присъди голямата награда на кадъра „История на доброто“, автори Светлана и Христо Бонин.
Всички участници в изложбата получиха почетни грамоти.

Фотоизложбата „Благотворителността през обектива“ 2016 ще бъде показана в НДК от 12 до 20 октомври. След това, както всяка година, ще пътува в повече от 10 града на България. Галерии, музеи, общини, училища могат да заявят желанието си да бъдат домакини на изложбата, като се свържат с организаторите.
Благодаря на Петър Боериков за подкрепата, фотографиите от откриването на изложбата и транспорта до София, сподели още Никола Колев.