Трима извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в региона.

През април в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от 60-годишната К.М., жителка на областния град. Тя съобщила, че е открадната дамската и чанта с намиращият се в нея мобилен телефон. След няколко месечно разследване служителите от полицейския участък в Лесичово стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се , че това е 33-годишната З.А. от село Динката.

В края на април подобна участ сполетяла и жител на Брацигово. Той подал сигнал за извършена кражба на смартфон „Леново”. В резултат на предприетите действия е установен извършителят Р.П.- 30г. от същия град. У него е открит и телефонът, който е върнат обратно на собственика му.

На първи октомври тази година апаш проникнал през незаключената врата на кафе-аперитив в Ракитово. Собственикът му Д.Б.- 58г. се простил с близо 300 лева оборотни пари и 20 кутии с цигари. В резултат на проведените действия по разследването станало ясно, че автор на посегателството е 38-годишният К.С. от елинпелинското село Нови Хан. Мъжът е обявен за издирване и след установяване ще бъде задържан в ареста на РУ-Велинград.