„България със своето многообразие и културно–историческото си наследство може да предложи всичкки продукти в туризма. За първото осеммесечие имаме ръст от 40 %. Стремежът ни е да привлечем вниманието на световните медии към историческите обекти на траките в страната.“, каза министъра на туризма Николина Ангелкова, която е гост на провеждащата се във Велинград Регионалнa aкадемия на тема „Европейски възможности пред българските региони“ на МГЕРБ.

Тя запозна участниците с предстоящ конгрес посветен на древния туризъм, в който ще участват представители на  167 страни.

До края на регионалната конференция  лекции ще изнесат зам. министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, зам. Изпълнителния  директор на ДФ „Земеделие” д-р Лозана Василева, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев, министъра на труда и социалната политика  Зорница Русинова  и  кметовете на  общините Панагюрище-инж. Никола Белишки и  Лесичово-инж. Серьожа Лазаров.

ред официалните гости на форума са общинският ръководител на ГЕРБ Пазарджик и областен управител Гинче Караминова и Рангел Трифонов от фондация „ Конрад Аденауер“. На регионалната академия  присъстват представители на МГЕРБ от областите Благоевград, Перник, Кюстендил, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч. Още две регионални академии ще проведе МГРЕБ в страната до края на годината – в Разград и Кърджали.