Семейство Джалеви от Карабунар вече може да посрещне зимата, след като на 15 юли домът им бе поразен от гръмотевица, а най-пострадала се оказа стаята на дъщеря им.

Още преди месец и половина къщата на Тони и Адриана бе напълно възстановена, но вчера те направиха курбан за здраве и благодариха на кметовете на Септември и Карабунар – Марин Рачев и Иван Каменарски. Припомняме , че в началото на лятото мълния опожари покрива на къщичката на семейството в септемврийското село.

Те се грижат за момиченцето си Глория, която е болна от церебрална парализа. Кметът на Карабунар се зае да набира доброволни дарения за възстановяването на имота, а още в деня на нещастието Марин Рачев пое ангажимента изцяло да поправи щетите на дома. Три месеца след пожара, къщата е неузнаваем. Освен, че е възстановен покривът, е направено и изцяло ново обзавеждане в стаята на Глория.

Отец Йордан от Септември и отец Кънчо от Карабунар отслужиха водосвет с благоосвещаване на ремонтираната постройка. На него освен домакините присъстваха кметът на Общината Марин Рачев, зам.-кметът Даниела Малешкова, строителният директор в общинска администрация инж. Явор Митев, кметът на Карабунар Иван Каменарски и близки на пострадалото семейство.

Още за събитието – ТУК