18%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%be118%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%be2Голямо количество птиче месо с неясен произход и качество са открили служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Днес по време на полицейски дейности извършвани от служители на сектора на територията на пазарджишкия квартал „Изток” бил засечен микробус „Фолксваген” с пловдивска регистрация.

Станало ясно, че двама мъже от Пловдив извършват търговия с птиче месо направо на улицата. При проверката екипите от сектора подпомогнати от униформените си колеги от местния полицейски участък установили, че във возилото се превозват 525 килограма замразени пилешки и патешки разфасовки.

Двамата улични търговци не успели да представят пред проверяващите никакви документи за произход и сертификат за качество на месната продукция. За случая е уведомена Областна дирекция „Безопасност на храните” в Пазарджик. Нелегалната продукция е поставена под възбрана до изясняване на нейния произход и качество. На двамата мъже ще бъдат съставени актове от инспекторите на ОДБХ.