Предстои промоцията на новият албум на Fin Bulgaria Lica, но преди него почитателите им ще се срещнат със соловият,  които ще издаде Stoian Kaev.

18%d0%b0%d0%bb%d0%b1%d1%83%d0%bc

Албумът се казва Ko stana we, той ще включи 4 абсолютно нови парчета плюс няколко, които са от репертоара на Fin Bulgaria.

Издаването на албума е насрочено за декември, а сега можем да видим как ще изглежда обложката.

Групата твори в стил траш метъл. Този поджанр води началото си от края на 1970-те години и началото на 1980-те год., когато много метъл групи започват да съчетават бързата скорост на спийд метъла с традиционни метъл мелодии и рифове, често примесени с голяма доза агресия.

Характеризира се главно с мощни дрезгави вокали за разлика от тези при типичния хеви метъл, които са по-високи и мелодични и с повече чисти партии. Обикновено ритъм китарата заема доста по-централно място от соло китарата в структурата на песните и е водещ елемент при съставянето на мелодията. Някои траш групи (като Metallica и Megadeth) започват налагането на по-сложни композиции с повече сола и технически прийоми за сметка на скоростта, което полага основите за прогресив метъла.

Трудно би било да се категоризира траш метълът. Някои почитатели и музиканти категорично го определят като жанр или поджанр, но други не признават категоризирането.

Траш метълът е основоположник на зародилите се в края на 80-те/началото на 90-те години стилове блек и дет метъл, които се считат за най-тежките разклонения

На музиката на Fin Bulgaria Lica можете да се порадвате – ТУК