Голяма авария наложи спирането на тролеите днес. Буквално преди минути въздушно-контактната мрежа бе разкъсана на няколко места, в района на кръговото кръстовище на моста на река Марица. Екипи на дружеството се заеха веднага с отстраняването на аварията.

Предполагаема причина за компрометирането на ВЕКМ е извънгабаритен товар, който е преминал тази сутрин през града ни. Практиката в тези случаи е транспортирането на извънгабаритни товари в рамките на града да се съгласува с електро транспортното дружество. Уточнява се деня, часа и трасето, по което ще премине тежкия товар и наши служители да съдействат за безпроблемното преминаване транспортното средство.

При нас обаче не са постъпили данни за предстоящо преминаване на извънгабаритен товар. В момента екип на КАТ пътува към мястото, за да регулира движението на кръстовището и да могат екипите на електро транспортното дружество да работят по отстраняването на аварията. Най-вероятно ще бъдат проверени камерите на кръстовището, за да се установи кой е причинил аварията. Движението на тролейбусите ще бъде възстановено веднага след отстраняването на щетите.