Бюст паметник на световно известният бас Борис Христов вероятно ще краси една от градинките пред Съдебната палата в Пазарджик. Предложението за това е на председателят на ОбС – Хари Харалампиев, а причината – Борис Христов е бил стажант – съдия в Окръжния съд, през четиридесетте години на миналия век. Макар и за кратко великият певец е крачил по коридорите на храма на Темида, а поколенията след нас, трябва да имат спомен и да се гордеят с този факт, казва Харалампиев.

Още преди години той е разговарял с Георги Чапкънов – Чапа, за да изработи скулптурния портрет на певеца, когото оперната публика свързва със сценичния образ на Борис Годунов и още стотици роли. Чапа е създал великолепна творба, но в момента тя е предоставена на Столична община, тъй като Йорданка Фандъкова също искала да остави за поколенията портрет на певеца в София.

До момента обаче творбата така и не е експонирана на предварително уточненото място. Хари Харалампиев е поискал среща с кмета на столицата, за да разбере дали е възможно да пренесем бюст – паметника в Пазарджик и той да заеме достойното си място в сърцето на града.

Идеята на Хари Харалампиев е допълнена и от директора на галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик – Леон Бабачев. Според него е уместно на фасадата на палатата или на друго място в близост до нея да бъдат изредени и имената на магистрати и адвокати, които са правораздавали в нея.