21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be

Кандидат – президентската двойка на Реформаторски блок – Трайчо Трайков и ген. Съби Събев се срещна днес в Пазарджик с част от своите избиратели.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be1

Кандидат – президентът Трайчо Трайков и кандидатът – вицепрезидент ген. Съби Събев бяха посрещнати на паркинга пред Общината, от представители на всички политически партии съставляващи Реформаторски блок. От там те поеха към сградата на Регионалния исторически музей, като по пешеходната зона се спираха, за да разговарят със свои съмишленици.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be3

Събитието се състоя в една от залите на ХГ“Станислав Доспевски“, която се оказа малка, за да побере всички желаещи да се видят с кандидатите. Те бяха придружени от депутати от РБ, както и общински съветници от София и Пазарджик.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be4

На входа на галерията Трайчо Трайков и ген. Съби Събев бяха посрещнати с хляб и мед, а посрещачките – солистки на Ансамбъл „Пазарджик“ – сестри Вергиеви бяха облечени с народна носия от Пазарджик.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be5

Най-напред към кандидат – президентската двойка се обърна народната представителка от РБ – Бойка Маринска. Тя ги поздрави за решението и смелостта да представляват интересите на народа, като подчерта, че очаква добър изборен резултат и всички, които са днес в залата, ще дадат всичко от себе си, за това. Но изходът от изборния ден зависи и от единството на всички партии в Реформаторски блок, както и от желанието на избирателите да направят промяната на статуквото възможна.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be6

От името на Младежката организация на Движение България на гражданите на кандидат – президента Трайчо Трайков бе връчена картина, с послание на Мартин Лутър Кинг – „Времето винаги е правилно, когато искаме да направим правилното“.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be8

Ето какво каза Трайчо Трайков – ТУК

„Винаги съм щастлив, когато срещите ни са в галерии, музеи, училища“- започна Трайков – „Тук живее духа на българина и този дух, който помогна на хиляди българи по бойните полета, а сега той трудно може да бъде намерен.“

„Ако от президентът нищо не зависи, то Георги Първанов нямаше да иска трети мандат, въпреки че, Конституцията не го допуска.“ В речта си Трайчо Трайков подчерта, че особено важна тема за гражданите днес е темата за справедливостта. Усещането за нейния дефицит тревожи гражданите, защото днес „не е важно какъв е адвокатът ти, важно е да имаш съдия или прокурор“.

„Ясната индикация, че съдебната система не работи, означава, че работи мафията. А тя е една и съща, тази, която се занимава с наркотици и тази, която осигурява коридор за мигрантите“, подчерта Трайков. Според него президентът е този, който трябва да отстоява високите правила на демокрацията.

Президентът е този, който трябва да брани правата на гражданите и да налага на институциите да прилагат правилата. Външната политика на България се базира на отношенията с два вида държави – съюзници от ЕС и трети страни. „България вече не е извън ЕС. ЕС това сме ние, нашите интереси са интереси и на нашите съюзници. Президентът трябва да настоява да има предварителна позиция по отношение на нашите изисквания и след това да се дава отчет за това как позицията ни е била защитена.“ „Ние сме част от най-голямата икономика на Европа, икономиката на ЕС и третите страни трябва да се съобразяват с това. Смятам, че заедно с ген. Събев можем да се справим с това.“ – каза Трайчо Трайков.

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be7

Ето какво каза ген. Съби Събев – ТУК

Генерал Съби Събев заяви, че е приел да участва в надпреварата, тъй като Трайчо Трайков е силен кандидат и той ще му помогне да стане най-добрият главнокомандващ  на военните ни сили. По отношение на своите опоненти от БСП той заяви, че не уважава г-н Румен Радев, тъй като той е доказал, че е генерал на Русия и Георги Първанов. „Не го наричам генерал по три причини. Първата е, че опетнил честта на пагона като не е изпълнил изискване на висшестоящи, втората, че е назначил сегашната си жена на работа, което е конфликт на интереси и третата, че е дал съгласие да участва в изборите докато все още е бил под пагон.“

Особено важна тема за днешното общество е темата за работата с българите в чужбина. Сега те не чувстват правата си и нямат защита от държавата ни. За тях трябва да бъдат взети конкретни мерки, които вече са набелязани и ще бъдат реализирани в случай , че кандидатите на РБ влязат в сградата на „Дондуков“2.

Важна е и темата за демографската криза, нацията се стопява, заяви ген. Събев и като част от решението на проблема, той предлага създаването на Съвет за решаване на демографските проблеми към Президентството. Този съвет ще набележи конкретни стъпки, чрез които да се промени този негативен тренд. Освен завишаването на помощите за майките, ген. Събев предвижда и създаването на предпоставки за заселването на българите от Молдова и Бесарабия в България.

„Искаме и имаме силата да работим за европейска България, за интереса и правата на българите“, каза още кандидатът за вицепрезидент.

След официалните обръщения на кандидат – президентската двойка дойде ред на въпроси от гражданите присъствали на срещата. Един от тях се поинтересува как Трайчо Трайков ще убеди хората, които не го познават да гласуват за него? Отговорът бе кратък и изчерпателен – „С делата си съм доказал, че между постове и принципи, избирам принципите!“

21%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be9

Избори 2016. Купуването и продаването на гласове е престъпление.