За трети път от началото на годината до сега ще бъде подменен пътният знак в септемврийското село Бошуля, който забранява преминаването на камиони с тегло над десет тона по моста, който свързва селото с Пазарджик. Въпреки усилията на Агенция „Пътна инфраструктура“ злосторници пръскат със спрей знака, а камионите преминават по пътното съоръжение, което някоя сутрин ще осъмне разрушено, а гондола с пясък и чакъл ще чака кран в дерето, прогнозираха от АПИ.

Цената на един пътен знак е 120 лв. , до момента данъкоплатците са платили 480 лв. за подмяната на знаците, тъй като те на практика са два – по един от двете страни на моста. След подмяната им сумата ще набъбне на 720 лв., а резултатът отново ще е напръскан със спрей знак.

За случващото се в Бошуля е информирано и Районно управление на МВР – Септември, а от началото на седмицата патрул проверява дали се спазва забраната. Камера не може да бъде монтирана, защото цената и е около 40 000 лв.

И докато институциите си прехвърлят топката, камионите с чакъл и пясък си минават. Когато мостът се срути проблемът ще стане проблем на кметовете на Септември и Бошуля, до тогава стискайте палци да не се случи инцидент докато по моста се движи вашата кола.