Дванадесетокласникът Георги Сеизов от Велинград е класиран във финалната 20 -тица на участниците във второто издание на Unilever Food Solutions, което тече и в момента. Георги Сеизов е възпитаник на ПГИТ,,Алеко Константинов” в курортния град.

Тази година надпреварата е разделена в две категории – за професионални готвачи и за ученици от гимназии и техникуми с кулинарен профил.

 За да участват в UniChef всички желаещи трябваше да приготвят специалитет по избор, като използват продуктите от професионалните серии на Knorr / Hellmann`s.Следващата стъпка бе да се регистрират на www.unichef.bg, където да качат снимка с рецепта на ястието си и да я споделят във Facebook, за да събират точки.Това е първият етап на състезанието, чиято продължителност ще бъде от 1 до 31 октомври.
Вторият етап започва с десетте участника от всяка категория, събрали най-много точки, които отиват на международното изложение за хорека сектора СИХРЕ. Изложението ще се проведе от 9 до 11 ноември в Интер Експо Център – София, където избраните участници ще трябва да приготвят в реално време предложеното от тях ястие в 3 порции за 1 час.
Жури, съставено от международни готвачи, ще оценява ястията по 5 основни критерия – вкус, презентация, технически умения, степен на използване на продуктите на Unilever Food Solutions и креативност на смесване на вкусове, текстури, цветове.
Наградата за победителя от категорията за професионални готвачи е четиридневна екскурзия през януари до Лион с акредитация за световния финал на кулинарните Оскари – Bocuse D`or 2017.Предвидени са награди и за класираните на 2-о и 3-о място от всяка категория.Повече информация за събитията на изложение СИХРЕ, може да намерите на http://sihre.bg/bg.
25%d1%81%d0%b5%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b2
Ето и рецептата, с която се състезава Георги Сеизов – Пилешки руладини с фарс от домати, конфи и балкански кашкавал, горски билки в компанията на пресни броколи, с аромат на вино и сос Беарнез.

Пилешкото филе се разтънява и леко начуква. Овкусява се с подправка за пиле Knorr и се навива на руладин. Приготвя се на пара. Броколите се задушават с бяло вино и масло. Сервира се със сос Беарнез на Knorr.

За Георги Сеизов, който е много близо до челната десятка – можете да гласувате – ТУК