От днес, съвсем официално жителите на огромната сграда на ул. „Пловдивска“ с входове от 27 до 39 имат саниран блок, а за да прережат лентата при тях пристигнаха министър Лиляна Павлова, областният управител Гинче Караминова и кметът на Пазарджик – Тодор Попов.

Още преди появата им пред блока обаче, неговите жители не спираха да хвалят строителите. „Всичко ни е много хубаво, като е ново и чисто ти е по-драго на душичката“ – разказаха бабите от вход №35. Те са доволни от изцяло обновените коридори между апартаментите, стълбищата и разбира се, чисто новата дограма на прозорците. „Запишете, че благодарим на Кмета и на Министърката, а другите хора да знаят, че няма лъжа и измама, както се разбрахме така ни направиха блока“. – додава друга симпатична бабка.

„Още от сега се усеща, че има изолация“, разказва възрастен мъж, който се подава от прозореца на първия етаж, на вход №33. „Макар времето още да не е съвсем студено, ние печка не сме пускали, а имаме малко дете.“

20161025_1421381

Заради първата копка на яз. „Луда Яна“, направена днес в Панагюрище министър Лиляна Павлова се бави около десетина минути спрямо уреченото време. Впоследствие става ясно, че преди да поеме към „Пловдивска“ тя е имала среща с общинското ръководство. Появява се изневиделица, заедно с кмета Тодор Попов и областния управител Гинче Караминова.

20161025_1424281

Веднага групичката е заобиколена от деца, които искат да се снимат с кмета.

20161025_1424491

След това интересът им преминава към Лиляна Павлова, която бива титулувана „министър-председателката“.20161025_1425131

Министър Павлова бе посрещната с хляб и сол.

20161025_1423031

И след поредната снимка за спомен се пристъпи към церемонията.

20161025_1423211

Тържествен водосвет за здраве на всички отслужи отец Сидер, а след това думата бе дадена на кмета на Пазарджик – Тодор Попов.

Той поздрави обитателите на сградата заради дружните им усилия, като изказа сърдечна благодарност на дамите, които успяха да обединят хората от всички входове и да впишат блока като първи готов за саниране в Пазарджик. Радвам се и благодаря също така на строителната фирма, която успя да се справи за кратко време, с толкова много жилища и да представи днес пред нас, една обновена сграда, която е гордост за всеки град. Поздравявам ви, заради това, че сте сплотени и умни. Нека да пазим това, което имаме, за да може Пазарджик да става все по-красив, каза още Тодор Попов.

Какво още каза кметът – ТУК

След него към гражданите се обърна и областният управител Гинче Караминова, която напомни, че в началото на процеса по саниране хората са били объркани и са задавали много въпроси, изпълнени с недоверие. Ето какво имаме днс пред нас, никой не ви е взел апартамантите, нито пък ви е сложил отровна дограма, каза Гинче Караминова. Тя пожела на всички здраве и късмет, за да се радват на новата придбивка.

Думата взе и министър Павлова, която поясни, че и през 2018 г. домовете ни ще бъдат санирани безплатно, като призова хората да се организират по-бързо, за да може страната ни да получи повече обновени блокове. Приоритет имат големите сгради, като тази на ул. „Пловдивска“. Горда съм и ви благодаря за смелостта. Вие сте първия блок в Пазарджик, защото не повярвахте на грозните инсинуации и лъжите и видяхте, че програмата е наистина за хората. Правителството, и ние, като министерство, имаме една основна визия – чрез директна социална политика да предоставим безвъзмездна помощ и подкрепа за всяко едно семейство, без да делим семействата по политически или друг признак. – заяви Павлова.

Всичко, което каза Гинче Караминова и министър Павлова чуйте – ТУК

Последва прерязването на лентата на сградата, а след това в небето над блока полетяха три бели гълъба.

25%d0%bb%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d1%82%d0%be%d1%88%d0%ba%d0%be

Припомнете си как изглеждаше блокът преди санирането и как тръгна то – ТУК