Денят на народните будители бе отбелязан и в ОУ“Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик вчера. Със сутрешно посещение на учениците от II- ри и III-ти клас на театралната постановка „ПАТ-ПАТ“ – Камерна сцена на ДТ „К. Величков“Величков бе сложено началото на петъчния ден.

Час по-късно се състоя тържествено полагане на венци пред паметните плочи на патрона, професор Иван Батаклиев, пред входа на училището и дома, в който е живял, от класовете на преподавателите по география и БЕЛ –  Сашка Янкова и Н. Кръстанова.

Пети, шести и седми клас от школото гледаха постановката „Храбрият шивач“ по едноименната приказка на Ханс Кр. Андерсен на Голяма сцена на ДТ „К. Величков“, а в 10: 30 ч. започна урок по гражданско образование „В обувките на Палечка”, подготвен от г-жа Вера Маратилова и г-жа Е. Ягодина, и възпитаниците им от ІV-ти клас в Гранд хотел „Хебър“.

Гости на тържеството бяха представители от РУО, Община Пазарджик, директори на училища и родители. В програмата: Представително Short Video на ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ – „Будителите днес“ /Валери Иванов/. Състоя се и празнична викторина.