Политическа партия „Обединени земеделци“ проведе днес своя четвърти редовен конгрес. Висшият форум събра членовете на партията в Пазарджик, в зала „Маестро Георги Атанасов”.

Форумъ бе открит от председателя на партията Петя Ставрева, в присъствието на почетния председател Анастасия Димитрова-Мозер. Гости на конгреса бяха представители на политически партии, на синдикати и браншови организации.

Висшият форум на организацията протече с политически доклад на Председателя на ПП „Обединени земеделци”, както и отчетни доклади на различните структурни звена в ръководството на партията. Състоя се избор на председател на ПП „Обединени земеделци” и на ВКРС, на членове на Постоянното присъствие и на ВКРС. Направени бяха промени в Устава, а също така и актуализация на политическата програма.

30%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8

Четвъртият конгрес на „Обединени земеделци“ преизбра за председател на партията Петя Ставрева.

Петя Ставрева представи приоритетите на партията, сред които е аграрната реформа в България. Тя трябва да бъде създадена в диалог с институциите, браншовите организации, агробизнеса и науката и да постави приоритетите в земеделската политика на държавата. Своето обръщение Анастасия Мозер пък започна с думите, че демокрацията има за цел да привлича, а не да отблъсква хората. Според нея политическият егоизъм в България е в изключително големи размери.

30%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8f